Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Om oss

Kategori: Allmänt

Tänkte att vi gör en riktig presentation av oss själva. Som sagt vi är far och dotter som kommer göra denna resa ihop.  Jag, Andrea, kom med denna idé en dag under hösten 2012. Min plan under hela 2012 har varit att åka på en längre resa under vintern 2012/2013, det har pendlat mellan att dra iväg någon månad till Alperna för skidåkning men även mellan sol och bad i Asien till Rosa bussarna.

Man vill ju gärna ha ressällskap vilket kan vara svårt att hitta då tanken var att man skulle vara borta ett tag samt de ekonomiska aspekterna. När jag ställde frågan till pappa var han inte sen med att säga JA då han haft som dröm att bila från kust till kust i USA. Jag har delat den drömmen då jag har velat se mer av USA. Från att vi började kolla på alternativ tills att vi bokade tog de ca en vecka. På det sättet är jag och min pappa väldigt lika, lika bra att köra när man bestämt sig. Så om tre månader sitter vi på planet över Atlanten.

 

Ulf

60-åring som varit avtalspensionär i fem år efter en 32 årig ”karriär” inom Försvarsmakten. Numera arbete i den egna firman UTE Konsult och som ni förstår så kommer namnet från min mångåriga signatur.

Lyckligt gift med Kerstin sedan 1976, tänk vad åren går. Dessutom två barn som nu blivit riktigt vuxna. Den ena kan 2013 t o m vara med i veteran-VM om han skulle vilja det. Den andra är hon som ”lurat” med far sin till det stora landet i väster. Dessutom två barnbarn som nog gärna skulle vilja följa med på resan.

Har varit i USA en gång tidigare och det var sommaren 1989 då jag var där på turné med Arméns Lejon och åkte från Boston till Orlando och hade uppvisningar med den spännande motorcykelgruppen.

Nu skall det bli en annan roadtrip och det Route 66 i en riktig amerikanare. Sedan har Andrea även lagt till LA till San Francisco så vi även kan bekanta oss med västkusten. 

Andrea

Jag är 30 år och bor i min barndomsstad Strängnäs. Arbetar idag som projektledare på ett bygg- och fastighetsbolag här i Strängnäs, Kilenkrysset. Är utbildad byggnadsingenjör och har varit verksam sedan feb 2005. Mina intressen är inredning, skidåkning, fotografering, resor samt umgås med familj och vänner.

Jag har tidigare varit i USA tre gånger. Första gången 1999 då i Maine under 1 månad på läger. Sedan under mina högskolestudier var jag utbytesstudent under ett halvår i South Dakota. Och senast var jag under 10 dagar i New York, en stad jag alltid drömt om att få åka till och som jag vet att jag kommer att återkomma till flera gånger.

Att jag nu valt att åka till USA tillsammans med min pappa är för att uppleva och se mer av USA samt att göra detta tillsammans med honom. Jag vet att vi kommer ha riktigt kul och kommer få minnen som kommer finnas med mig för alltid.

 

Detaljerad resväg

Kategori: Resan

Avresa 1 april Stockholm Arlanda - Frankfurt - Chicago
 
Dag 1 Chicago (1 april)
Dag 2 Chicago
Dag 3 Chicago - St Loius
Dag 4 St Loius - Springfield
Dag 5 Springfield - Tulsa - Oklahoma City
Dag 6 Oklahoma - Amarillo
Dag 7 Amarillo - Albuquerque
Dag 8 Albuquerque
Dag 9 Albuquerque - Santa Fe - Albuquerque
Dag 10 Albuquerque - Holbrook
Dag 11 Holbrook - Grand Canyon
Dag 12 Grand Canyon - Las Vegas
Dag 13 Las Vegas
Dag 14 Las Vegas - Santa Monica
Dag 15 Los Angeles
Dag 16 Los Angeles
Dag 17 Los Angeles - San Louis Obispo
Dag 18 San Louis Obispo - Monterey
Dag 19 Monterey - San Francisco
Dag 20 San Francisco
Dag 21 San Francisco
 
Hemresa 21 april San Francisco - Frankfurt - Stockholm Arlanda
Landar åter i Sverige 22 april.

Pappas julklapp

Kategori: Förberedelser

Av mig fick pappa en bok om Route 66 (på svenska) så han kan läsa på inför vår resa.

 

Route 66 och den amerikanska drömmen

Beskrivning:

Journalisten Peter Kadhammar reser samma väg som familjen Joad i John Steinbecks klassiska roman Vredens druvor, från Oklahoma till Kalifornien. Han gör nedslag i småstäderna och pratar med folk på bensinmackar, bilverkstäder, härbärgen och i soppköer. Han stannar till i staden med 22 tomma motell samtidigt som antalet hemlösa nått rekordsiffror. I en annan stad hittar han pantbanken, överbelamrad med verktyg som hantverkarna tvingats pantsätta för att få pengar till mat.
På plats efter plats ser Kadhammar ett land i förfall. Fängelserna är överfulla och i Las Vegas haffar polisen dem som samlar in pengar till bostadslösa. Det är långt mellan bonusarna på Wall Street och den vanlige amerikanens verklighet.
Kadhammar har skrivit en reportagebok om jakten på den amerikanska drömmen.

Såklart finns det även en tanke på att jag ska läsa denna bok också innan avfärd. Just nu pågår mycket förberedelser genom att hitta böcker och kartor mm samt sökningar på internet.

/ Andrea

Färdväg

Kategori: Resan

Vår resa kommer att påbörjas den 1 april 2013 då vi flyger till Chicago från Arlanda via Frankfurt. Ursprungstanken var från början att vi skulle bila hela Route 66 från Chicago till Los Angeles, vilket tanken fortfarande är men vi har valt att komplettera med en bit på Highway 1 i Kalifornien. Vilket leder till att vi avslutar vår resa i San Francisco den 22 april.
 
Vi kommer således avverka ca 500 mil genom USA under tre veckor, där vi kommer göra stop i Oklahoma, Amarillo, Albuquerque, Santa Fe, Grand Canyon, Las Vegas, Santa Monica, Los Angeles och mycket mer. En utförligare resevägsbeskrivning kommer senare.