Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Pappas julklapp

Kategori: Förberedelser

Av mig fick pappa en bok om Route 66 (på svenska) så han kan läsa på inför vår resa.

 

Route 66 och den amerikanska drömmen

Beskrivning:

Journalisten Peter Kadhammar reser samma väg som familjen Joad i John Steinbecks klassiska roman Vredens druvor, från Oklahoma till Kalifornien. Han gör nedslag i småstäderna och pratar med folk på bensinmackar, bilverkstäder, härbärgen och i soppköer. Han stannar till i staden med 22 tomma motell samtidigt som antalet hemlösa nått rekordsiffror. I en annan stad hittar han pantbanken, överbelamrad med verktyg som hantverkarna tvingats pantsätta för att få pengar till mat.
På plats efter plats ser Kadhammar ett land i förfall. Fängelserna är överfulla och i Las Vegas haffar polisen dem som samlar in pengar till bostadslösa. Det är långt mellan bonusarna på Wall Street och den vanlige amerikanens verklighet.
Kadhammar har skrivit en reportagebok om jakten på den amerikanska drömmen.

Såklart finns det även en tanke på att jag ska läsa denna bok också innan avfärd. Just nu pågår mycket förberedelser genom att hitta böcker och kartor mm samt sökningar på internet.

/ Andrea

Kommentarer


Kommentera inlägget här: