Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 14 Las Vegas - Los Angeles

Kategori: Dagbok

 
Tog oss ifrån the crasy city kl 8, kändes rätt skönt att åka ifrån Las Vegas, vi kände båda att detta inte är någon stad för oss. Kom snabbt ut i öknen och där fanns inte så mycket förutom några kaktusar.
 
 
Efter 1 timme i öknen och rak väg, dök ännu ett casino, ett hotell, nöjespark upp. Körde av här fanns även ett antal matställen. Vi valde att inta frukost på McD tillsammans med ett stort antal människor som bestämt sig för att lämna Las Vegas tidigt. Detta var första stället med mat efter Las Vegas.  
 
 
Rullade sedan vidare och när vi närmade sig Los Angeles så vi ett stort moln framför oss och temperaturen sjönk.  Gick lätt att ta sig i Los Angeles och vi bor precis bredvid flygplatsen LAX . Detta läge då vår resa egentligen slutar här men vi har själva valt att komplettera med San Francisco, när vi ändå är här. 
 
Checkade in på hotellet kl 14, lämnade av våra saker och bestämde oss sedan för att åka till Santa Monica Peir där Route 66 slutar. Gick även bra att köra dit gäller bara att ha koll på skyltarna. Man märker att i denna stad behöver man bil för att är väldigt utspritt. Fanns bra med parkering vid stranden.
 
 
 
Sedan promenerade vi upp på piren och mötes av skyltar End of Route 66. Kändes bra att vi var i mål! Känns mäktigt att ha genomfört denna resa som många amerikanare som vi möt längst väg vill göra och vi har gjort den! 
 
 
 
Ute på piren som inte hade så många restauranger, valde vi att äta på den längst ut så idag blev det mexikanskt och firande att vi är i mål.
 
Ulf stötte även ihop med polisen.
 
 
Sedan tillbaka till hotellet för att uppdatera er.
 
Nu har vi två dagar att utforska Los Angeles och i morgon börjar vi med  hop on - hop off buss från Santa Monica för att spana in bland annat Hollywood och Beverly Hills. Vi hoppas även på att det fina vädret och solen kommer tillbaka.
 
Längre än såhär kommer man inte på Route 66!
 

Kommentarer

 • Anonym säger:

  Snyggare och mer välutrustad bil än BärgarLasses röda.
  Vilken minnesrik resa ni gjort, ha de bra, CB

  2013-04-15 | 11:04:29
 • Ulf säger:

  Ja det kan du ge dig på CB!
  Det är som du ser mycket att uppleva och "gubbens" hårddisk börjar snart bli full som Andrea uttrycker det.
  Skriver dagbok och den omfattar just nu 45 välskrivna sidor i ett A 5 block. Till detta kommer de 1348 bilder som just nu är tagna och sedan några i reservkameran som fick tas till vid ett tillfälle.
  Lev väl! Ulf

  2013-04-15 | 15:57:54

Kommentera inlägget här: