Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 2- Chicago

Kategori: Dagbok

 
Efter att somnat direkt vi la huvudena på kudden igår, vaknade vi redan 06.30 imorse. Efter en riktig god natts sömn förutom att vi båda hade vaknat vid 4 av att sopbilen var och hämta soporna i kvarteret. 
För att komma igång ordentligt, blev det en riktigt amerikansk frukost på en dinner precis runt hörnet från hotellet. Blev scrambled eggs med bacon och toast. Te och apelsinjuice för pappa och kaffe för Andrea. 
 
  
 
Efter att vi fyllt på med energi blev det en kort promenad till ett busstop för Chicago hop on-hop off. Började med att åka söder ut för att sedan sväng tillbaka och åka norr över längs med Lake Michigan. Härifrån fick man en väldigt fin vy över Chicago skyline.
 
 
Åkte förbi Navy Pier, Hancock skyskrapan ( som varit Chicago högsta skyskrapa innan Willis Tower) för att slutligen hoppa av vid Willis Tower, tidigare Sears Tower. Namnet förändringen skedde för 4 år sedan. Då Willis, försäkringsmäklare, skrev hyreskontrakt för två våningar av 110, 3 %  av den totala ytan, krävde de att skyskrapan skulle byta namn till deras företagsnamn, vilket man gick med på. 
 
 
Vi tog sedan en tur upp i denna enormt höga skyskrapa. Först ner två våningar för säkerhetskontroll, biljetter och lite info om tornet innan vi tog hissen upp till våning 103 på 60 sekunder, en riktigt snabb resa som skapar lock för öronen. Här hade vi en himla fin utsikt runt hela Chicago, dagar som idag molnfria och soliga kan man se flera mil iväg.
 
 
Efter detta stop blev det en vätskepaus i en närliggande park. Härligt i solen, dock bara 5 grader idag. En av bussguiderna sa att temperaturen ligger nästan 10 grader lägre än normalt för årstiden. 
 
Sedan hoppade vi på bussen igen för resten av turen samt för att åter åka till Navy Pier, där tanken var att ta en båttur. Dock blev det ingen båttur då det endast fanns en typ av tur för säsongen. Under sommaren finns det ett bredare utval. Vi tog en promenad ut på piren och fick åter igen en väldigt fin vy över Chicago skyline.
 
 
Här ifrån hoppade vi åter på bussen för att komma något närmare Millennium Park. En park i central delen med flera skulpturer bl.a. "bönan".
 
 
 
Efter att vi promenerat runt i parken började vi bli hunriga, stod oss rätt länge på frukosten. Och vi började se oss om efter ett ställe. Ulf var sugen på en köttbit. Så återigen hittade vi n typisk amerikansk dinner. Ulf fick sin steak. Dock är det många frågor när man beställer och många val man kan göra. Hur vill du ha din potatis? Sallad eller soppa? Sallad, vilken dressing? Ojoj bara att man vänjer sig. Andrea tog en avokado och kyckling sandwich, om mer visade sig vara en typ utav hamburgare. Till detta beställde Ulf en lokal öl, Gren line, en ljus och fräsch öl.
 
 
 
Efter allt detta och en rejäl middag blev det en promenad tillbaka till hotellet för att blogga lite samt planera morgondagen, då vi påbörjar resan på Route 66. 
 
Ulfs intryck av Chicago har varit, va stort! Och vi har upplevt staden på bästa sätt genom att ta oss runt både med buss och ben. Och bara ta in allt runt omkring miljön, byggnader och människor.
 
Om ett tag blir det ytterligare en promenad för att uppleva Chicago ytterligare innan det blir en tidig kväll då vi ska upp tidigt imorgon för att hämta bilen och påbörja resan. Imorgon ska ca 50 mil avverkas ner till St.Louis. 

Kommentarer

 • Magnus Edvinsson säger:

  Följer er resa med stort intresse.

  Svar: Härligt, nu har vi vaknat "over here" och ska snart hämta ut bil.
  Ulf & Andrea

  2013-04-03 | 08:21:50
 • Anonym säger:

  Härlig läsning! Ha en riktigt toppen resa! Kram Susanne

  2013-04-03 | 14:54:28

Kommentera inlägget här: