Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 3 Chicago - St. Louis

Kategori: Dagbok

 
Idag var det dags att påbörja resan på Route 66 mot LA. Båda vaknade vi redan innan klockan ringde, strax innan 06. Då vi bestämt oss för att försöka komma iväg till biluthyrningen runt 07.30, men då båda var pigga och ville komma iväg checkade vi ut kl 07 och lämnade de stora väskorna kvar på hotellet och gick mot biluthyrningen ca 30 kvarteren bort. 
 
Väl hos biluthyrningen fick vi info om att vi skulle hämta ut bilen kl 12, men efter lite fix och trix och lite pengar kunde vi få en bil ändå. Vilket var bra då dagens etapp var nästan 50 mil. Ner i källargaraget och välja bil, fick alternativen Impala och Malibu. Efter att tittat på bilarna blev det Malibun. 
 
 
Ut ut garaget och iväg till hotellet för att hämta upp bagaget. Höger, höger och vänster så var vi tillbaka på hotellet. Lastade in bagaget,som fick plats perfekt i bagageluckan.
 
 
Och ut mot Interstate 55 som skulle leda oss hela vägen mot dagens slutmål St Louis. Från hotellet höger, vänster, höger och höger så var vi på 55:an. Så att köra i Chicago var absolut inga problem. Körde ut i ca 30 min, med Chicagos skyskrapor i bakspeglarna, innan vi stannade för en sen frukost. Idag blev det även en amerikans variant med stekt ägg, bacon och pannkaka.
 
Sedan rullade vi på och åkte på rak väg med ytterst få kurvor i ett platt landskap. Efter ytterligare åkning blev det ett stop på ett riktigt truck-stop för inköp av dricka. Och en stor kaffe!?!
 
 
Under dagen besöktes även ett Route 66 museum, där många  föremål och berättelser fanns med anknytning till Route 66. 
 
 
Då dagens etapp var ganska lång behövdes tankning genomföras och detta strax norr om Springfield. Var som att tanka hemma fast mer humant för plånboken, då literpriset är strax under halva priset här.
 
 
Lunch  intogs strax söder om Springfield på Taco Bell. 
 
Sedan 1,5 timmes körning kvar mot slutmålet. Vid avfarten till dagens hotell gjordes dagens första och enda felkörning men detta var lätt fixat. Smidig incheckning och fint rum.
 
 
Dagen avslutades sedan med en promenad runt hotellkvarteret, dock inte så mycket att se runt här då vi bor en bra bit utanför downtown. Men smidigt läge med tanke på att vi nu har bil som ska parkeras under natten. Blev en enkel middag på McD. Nu tillbaka på hotellet och det ska bli skönt att sova efter en lång dag. Imorgon bär det först ner emot downtown för ett högt besök och sedan vidare längs Route 66. 

Kommentarer

  • Henrik säger:

    Cool start på resan :-). Have fun!!

    2013-04-04 | 08:33:39

Kommentera inlägget här: