Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Resfeber

Kategori: Förberedelser

Nu börjar det närma sig, om en vecka har vi precis landat i Chicago!
 
 
Känns väldigt spännande att det börjar närma sig men innan avresa ska jag klara av några dagar på arbetet med att lämna över projekt till mina kollegor och fira påsk med familjen som blir kvar här hemma. På söndag blir det kramkalas med brorsbarnen innan avresa mot Arlanda där vi kommer sova för att ta planet kl 06.00 mot Frankfurt där vi mellanlandar innan flygningen över Atlanten.
 
Börjar sakta gå upp för mig att vi har en otroligt spännande resa framför oss och att vi kommer besöka stor delar av USA.
 
 
Helikoptertur över Grand Canyon är något som jag verkligen ser fram emot.
 
En sväng på Casino i Las Vegas blir det också och där kommer det nog avgöras om jag kommer hem eller inte. Eller vad tror ni?
 
/ Andrea

NHL

Kategori: Förberedelser

 
Igår beställdes det biljetter till NHL-hockey. Vi kommer samma dag vi kommer till USA ta oss till United Center och se Chicago Blackhawks möta Nashville Predators.
 
United Center 060716.jpg
 
Arenan rymmer ca 23.500 åskådare och det var svårt att få tag i biljetter så antar att det kommer vara några till och kolla på matchen.
 
/ Andrea

120 liter!

Kategori: Allmänt

De nya väskorna är nu inköpta och de sponsras av en stor sportaffär i Länna.
 
 
Volymen är 120 liter och det räcker väl för resan dit men frågan är om det räcker för hemresan? Andrea har planer på att köpa kläder och skor till halva släkten och det är då frågan om 120 liter räcker. Hon har dock redan funderat på att ha med sig ytterligare en väska hem och det skulle kosta cirka 500 danska kronor. Varför då danska kronor, jo resebyrån som vi anlitat är från Danmark.
 
/ Ulf

Fix

Kategori: Förberedelser

Så nu kan vi bocka av några punkter på "att göra inför avresa"-listan.
 
Vi har ansökt och fått våra internationella körkort, av min tidigare erfarenhet i USA är att polisen ibland är väldigt tveksamma till svenska körkort men nu ska det nog gå bra om vi hamnar i trafikkontroll.
 
Pappa har även fått sin ESTA (inresetillstånd) godkänd och jag har uppdatet min tidigare godkänt tillstånd. Så nu hoppas vi att vi blir insläppta vid gränskontrollen.
 
Samt att resan nu är betald, så vi väntar på att resehandlingarna ska komma som förhoppningsvis borde dyka upp i dagarna.
 
/ Andrea