Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Första stoppet - Chicago

Kategori: Resan

Vi kommer påbörja vår resa i Chicago och vi kommer ha en och en halv dag på oss att utforska staden. Jag har under mitt halvår som utbytesstudent i South Dakota besökt Chicago under fyra dagar. Men pappa har aldrig varit i staden, så vi har några turistattraktioner som vi måste avverka.
 
Bland annat ett besök uppe i Willis Tower (tidigare Sears Tower), som fram till 1998 var världens högsta byggnad. Men är än så länge högsta byggnaden i USA men kommer snart tappa den placeringen när One World Trade Center står klart i New York i år.
 
 
Willis Tower
 
Folkmängden i Chicago uppskattades år 2008 till 2 853 114 och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland, bor det uppskattningsvis 9 505 747, varav 7 929 775 i delstaten Illinois. Dvs. nästa som i hela lilla Sverige. Chicago är USA:s tredje största stad efter New York och Los Angeles. Vilket kommer innebär att när vi kommer hem har varit i de tre största städerna i USA, lite häftigt.
 
/ Andrea
 
 

Paus

Kategori: Resan

Det har varit lite tyst här på nätet men våra förberedelser pågår och nu börjar det ju närma sig med stormsteg.
 
Men på grund av mycket jobb, brorsa som flyttat (dvs. jag och pappa har slittit med att bära och bära...) samt en pappa som reser hit och dit är vi nu på banan igen.
 
/ Andrea