Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Första stoppet - Chicago

Kategori: Resan

Vi kommer påbörja vår resa i Chicago och vi kommer ha en och en halv dag på oss att utforska staden. Jag har under mitt halvår som utbytesstudent i South Dakota besökt Chicago under fyra dagar. Men pappa har aldrig varit i staden, så vi har några turistattraktioner som vi måste avverka.
 
Bland annat ett besök uppe i Willis Tower (tidigare Sears Tower), som fram till 1998 var världens högsta byggnad. Men är än så länge högsta byggnaden i USA men kommer snart tappa den placeringen när One World Trade Center står klart i New York i år.
 
 
Willis Tower
 
Folkmängden i Chicago uppskattades år 2008 till 2 853 114 och i storstadsområdet Chicago-Naperville-Joliet, även kallat Chicagoland, bor det uppskattningsvis 9 505 747, varav 7 929 775 i delstaten Illinois. Dvs. nästa som i hela lilla Sverige. Chicago är USA:s tredje största stad efter New York och Los Angeles. Vilket kommer innebär att när vi kommer hem har varit i de tre största städerna i USA, lite häftigt.
 
/ Andrea
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: