Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 16 Los Angeles

Kategori: Dagbok

 
 
Vaknade upp för ytterligare en dag i Los Angeles, idag tog vi oss till norra delen och närmare bestämt North Hollywood / Universal City för att besöka Universal Studios. 
 
 
 
 
Då vi skulle ta oss igenom hela LA tog det 1,5 timme, vi hade dock vaknat med tuppen som vanligt så vi hade god tid på oss att ta oss upp till Universal Studios. Så vi var på plats när de öppnade kl 10.
 
 
 
 
Vi började med att ta Studio Touren och fick se vart de idag spelar in filmen i hallar men även utomhus. En del utomhusmiljöer finns sparade och används i filmer när det behövs bland annat en mexikan by och en cowboy stad från Texas.  Fanns även några klassiska inspelningsställen kvar bland annat Jurassic Park och gatan med husen från Desperat Housewife. En väldigt spännande tur och på några ställen fick vi vara tysta då inspelning pågick.
 
 
   
 
Efter denna tur tog vi oss ner för att åka några bergodalbanor, började med en i tema Mumien och den var i traditionellt utförande. Sedan var det dags för parkens senaste tillskott Transformers the ride i 3D. Här satt man i en vagn och följde med på ett riktigt äventyr som utspelade sig på skärm och man far hit och dit. Andrea tyckte att detta var dagens bästa attraktion men Ulf håller inte med då han blev grön i ansiktet och höll på att få upp frukosten. Så när han hade vilat sig på en parkbänk kunde vi fortsätta.
 
 
Vi hann med alla shower och alla attraktioner under dagen, efter Transformers var det dock bara Andrea som åkte. Och vi var kvar till de stängde kl 18. Så det blev en heldag.
 
Ulf tyckte dagens höjdpunkt var WaterWorld, där vi fick se en show baserad på filmen med massa stunt och specialeffekter.
 
 
  
 
Efter detta tog vi oss hem genom LA och hem tog det bara 40 min. Avslutade dagen med middag på samma restaurang som igår då vi var väldigt nöjda där. Sedan tillbaka till hotellet där vi båda var väldigt trötta efter en händelserik dag.
 
Känns som vi hunnit med en hel del av Los Angeles på två dagar men bara överskådligt och Andrea känner att denna stad kommer nog besökas igen då den är väldigt trevligt och det finns mycket att utforska här.
 
Imorgon påbörjar vi sista etappen på denna resa och drar oss norr ut på Highway One mot San Francisco, på väg upp kommer vi ha två stop med övernattning. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: