Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 19 Monterey - San Francisco

Kategori: Dagbok

 
Idag var det dags att köra in till San Francisco, resans slutmål!
 
 
Körde från Monterey redan kl halv åtta, då vi skulle lämna bilen kl 12 inne i centrala SF. Och vi ville idag även ta gamla Highway 1. Sträckan idag var även idag väldigt vacker med mycket odlingslandskap och stup ner i havet. Idag så vi dock inte så mycket ut över havet då dimman låg på.
 
Det tog oss 3 timmar in till SF och vi lämnade tillbaka bilen. Kändes lite konstigt att bli av med vår bil då denna varit en fast punkt under hela resan och den funkat så bra. Den totala avstämningen av den totala sträckan vi kört blev 584 mil. Route 66 är ca 400 mil och sträckan LA-SF drygt 60 mil så det blev några ytterligare mil med våra avstickare och dagsetapp de resfria dagarna. 
 
 
Gick sedan de två kvarteren till hotellet och det var inga problem att checka in fast klockan bara var strax efter 11. Upp på rummet och lämna av alla saker och sen begav vi oss ut på stan. Här bor vi väldigt centralt vid Union Square. Intog lunch Burger Bar på varuhuset Macy's. Firade ankomsten med riktiga amerikanska hamburgare. 
 
 
 
Utsikten från restaurangen 
 
Sedan ut och hoppa på hop on - hop off bussen, för resan fjärde storstaden vi besöker och väljer detta sightseeingsätt. Perfekt tycker vi för att få en bra överblick över staden vi besöker och man få se mycket på den korta tid vi har.
 
Åkte denna och första stora målet var Golden Gatebron, när vi kom fram såg vi inte toppen av bron men efter 5 min försvann molnen och vi fick perfekt överblick över bron och väldigt bra bilder. Sedan på nästa buss som körde över bron. Går även att gå över hela bron men detta vågar tyvärr inte Ulf. Och med tanke på dagens vindar och kyla så var det kanske ändå rätt bra.
 
 
 
 
 
Vi åkte vidare och nästa stop för oss blev Pier 39, en pir med massa restauranger och affärer. Köpte även biljetter till imorgon då vi ska besöka Alcatraz. Fick biljetter till kl 10.30 så imorgon blir det inte heller någon sovmorgon men det har det ju knappt blivit någon dag.
 
 
 
 
Blev en fika i solen som värmde skönt och sedan bussen tillbaka till Union Squ. Ulf parkerade sig i parken och kollade in folk medan Andrea kollade av några affärer. Sedan var klockan närmare 19 och vi bestämde oss att efter 3 timmar bilkörning och 7 timmar turistande blev det en kväll på hotellet. Blev lite mat och snacksinköp på väg tillbaka och sedan en lugn kväll.
 
 
Morgondagens besök!
 

Kommentarer

  • Karin säger:

    Ni ser verkligen ut att ha det toppen på er resa!

    2013-04-20 | 19:00:34

Kommentera inlägget här: