Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 21/22 San Francisco - Frankfurt

Kategori: Dagbok

 
Så kom vi till resans slut. Idag packade vi bara hit r saker och väntade på shuttelbilen som skulle ta oss till flygplatsen. Vi hade bokat skjutsen till kl 10 då vi visste att eventuella problem skulle kunna uppstå på flygplatsen.
 
Och mycket riktigt det första vi mötes vi av är att flyget till Frankfurt är inställt! Något vi var lite beredda på då vi läst på svenska nyhetstidningar att SAS ställt in alla sin flyg till Tyskland i morgon då Lufthansa tänker strejka imorgon måndag. Så vi hade fått veta via SAShemsida  att vårt anslutningsflyg Frankfurt-Arlanda är inställt imorgon.
 
Då vi var ute i god tid var det inte så många vid Lufthansas incheckningsdisk. bara en öppen vi fick stå i kö i 20 min och sen när vi kom fram var det inga problem att bli ombokade till ett flyg med United som skulle gå 1 timme tidigare. Vårt anslutningsflyg kunde de dock inte gör något åt från SF. Så vi får se hur det blir i Frankfurt.
 
Efter incheckning, bagagelämning och gått igenom säkerhetskontrollen blev det en sen frukost/lunch och lättnad att vi i alla fall kom med ett flyg till Frankfurt och slapp bli kvar i SF.
 
En liten rolig sak dock när vi lämnade väskorna. Ulf hade övervikt! Och Andrea 1 kg till godo. Och så kanske ni tror att Andrea lagt massa saker i Ulfs väska men så är inte fallet. Men han har alla broschyrer, kartor och gudieböcker så det kan nog förklara övervikten.
 
Och ska vi jämföra Lufthansa vs. United så känns United något sämre. Lufthansa hade bättre utrymme och servicen var betydligt bättre.
 
.....
 
 
Efter 9,5 timmar, flög in en timme, landade vi på ett folktomt flygplats. Som vi befarade så var alla flyg här inställda. Blev hänvisade hit och dit men konsten till rätt kör för att kunna boka om. Efter 2 timmar var vi inbokade på första planet imorgon till Arlanda kl 12.15. Vi hade möjlighet att ta tåg men  det skippade vi. Personalen var hjälpsamma och mackor, dryck och snacks delades ut i köerna så stämningen var ändå god.
 
Vi bestämde oss dock för att försöka få tag i ett hotell för natten och valde att ta in på Hilton här på flygplatsen och förhoppningsvis får vi ersättning i efterhand. 
 
Kom till hotellrummet kl 13 och Andrea slocknade direkt då hon inte sovit något på planet. Ulf som sovit ett antal timmar på flyget utnyttjade hotellets relaxavdelning med bastu och sedan en promenad runt flygplatsen. 
 
När Andrea vaknade vid 17 blev det middag på McD, en promenad runt flygplatsen och sedan landade vi på Starbucks, fika och utnyttjande av det wifi. 
 
Sedan blir det tillbaka till hotellet och försöka sova igen och komma in i svensk tid igen och hoppas att strejken är över i morgon som de säger och att vårt plan går 12.15.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: