Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 17 Los Angeles - San Luis Obispo

Kategori: Dagbok

 
Idag var det alltså dags att lämna Los Angeles efter 2,5 intensiva dagar och åter packa väskan och åka norrut.
 
Vi tog oss ut ur LA på gamla Highway 1 som efter Santa Monica går längs med havet. Det enda som är mellan havet och vägen är en rad med exklusiva villor. Detta område mer känt som Malibu, ibland kommer det fina stränder i mellan och när vi passerade imorse låg det fullt med surfare ute och väntade på den perfekta vågen. 
 
 
Vår plan var att åka ut ur LA och sen hitta något bra ställe och äta frukost på men tyvärr dök det inte upp något bra ställe förrän vi kom till Oxnard och klockan var kvart i elva och detta efter 2,5 timmars åkning. På väg in i Oxnard passerade vi flera stora odlingar och vid jordgubbsodlingarna var det full aktivitet.
 
 
Sedan fick vi ta den nya vägen 101 norr över då gamla Highway 1 inte finns kvar i sin helhet. Kom till Santa Barbara, ett ställe dit många Los Angelesbor åker till på helgerna till deras små!?! fritidshus (läs normal stora villor i svenska mått). Här tog vi en promenad vid stranden och piren. Fint väder idag med strålande sol men tyvärr lite för kalla vindar från norr.
 
 
 
Här var det även dags för Ulf att få frisyren fixad så vi letade upp en barber, var löpande band metoden på stället. Vi fick vänta 10 min sen var det Ulfs tur, 3 mm på toppen och 2 mm på sidan. På ytterligare 10 min var han klar och frisören hade verkligen lagt ner sin själ och Ulf blev nöjd och kan nu skippa kepsen den närmaste veckan. Andrea vågade dock inte låta någon amerikansk frisör komma nära hennes hår.
 
 
 
Sedan vidare norrut, blev tipsade att ta en väg upp mot bergen istället för H1, då den till dagens slutmål inte skulle vara så speciell. Vi styrde upp mot bergen och här kom vi upp högt och passerade ett antal vingårdar även en del andra odlingar. 
 
 
Passerade Grover Beach och Pismo Beach och även dessa två ställen verkar vara två helgresemål. Med massa fina fritidshus, campingar med 100 tals uppställda husbilar (mest husbilar i detta land men oftast har man en bil med sig  som man drar bakom) och hotell.
 
 
Sedan kom vi till dagens slutmål kl 17, San Luis Obispo. Checkade in och sedan tog vi en tur för att kolla in stadens golfbana men dit kom vi tyvärr försent då de stängde kl 18, vi kom fem över. Blev lite shopping för Andrea istället, middag och sedan körde vi genom downtown som visade sig vara en trevlig stad med en hel del utbud av restauranger och aktiviteter.
 
Sedan tillbaka till hotellet där det blev en lugn kväll. Båda är vi rätt trötta efter intensiva dagar i storstaden. Imorgon väntar 30 mil enbart på gamla Highway 1 längs med kusten. 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: