Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 18 San Luis Obispo - Monterey

Kategori: Dagbok

 
Idag var planen att åka de 30 milen längs kusten upp mot Monterey. Vi trodde inte det skulle ta så lång tid då det inte fanns så mycket längs vägen. Planen var lite sovmorgon men Ulf var uppe med tuppen så det var bara för Andrea att kliva upp. Lämnade hotellet kvart i nio och styrde mot gamla Highway 1.
 
Längs vägen körde vi om många som var ute och cykeltränade och område verkar vara ett populärt cykelområde.
Det förekommer också en del liggcyklar och idag passerade vi en konstig variant så vi var till och med tvungna att stanna och invänta denna herre på backens topp. Denna cykel var importerad från Tyskland via hans vän i Kanada. 
 
 
Han blev glad att vi väntade på honom på toppen då han behövdes en paus. Visade sig att han bodde ca 20 miles söder över. Vi pratade en tag med hon och önskade honom en fortsatt trevlig dag och sedan körde han iväg neråt på andra sidan berget och vilken fart. Vi körde ikapp honom efter ett tag i alla fall.
 
När vi kört en timme från hotellet passerade vi Hearts Castle, vi hade hört en del om detta ställe och vi stannade till. Detta är ett nationellt minnesmärke och är ett hus som tidningsmagneten William Hearst lät uppföra 1919 och pågick i 28 år! Han var väldigt inspirerad av den europeiska stilen. Framförallt Italien och Spanien och det syndes en del på detta ställe. Vi tog en guidad tur upp till slotten då man inte kan åka upp själv då det ligger högt på ett berg. Vi blev kvar här i tre timmar och avslutades med en lunch innan vi påbörjade resan norrut igen. 
 
 
 
   
 
Efter bara 10 minuter var vi tvungna att göra ett stop då vi mötes av stränder fulla av sjölejon, detta var väldigt fascinerande och det låg hundratals längs stranden.
 
 
 
Vidare igen och nu började den riktiga häftiga vägen längs Highway 1, slingrande väg längs kusten med höga berg och stup ner mot havet. Gick inte så fort och utsikten var riktigt häftigt.
 
 
 
 
 
Blev en del stop längs vägen. Blev 16 mil på 3,5 timme inkl en lite fika paus på ett ställe med fin utsikt över havet och delfiner som utsikt.
 
 
 
Precis innan vårt stop för natten ligger Pacific Grove och här finns en 17 miles lång turistväg med ett antal golfbaner bland annat Pebble  Beach som är en av USA bästa bana och sträcker sig längs kusten. Här blev det ju såklart ett stop för Ulf.
 
 
Andrea tyckte dock stopet på stranden var bättre när hon fick doppa fötterna i Stilla havet, dock lite väl kylslagit för ett helt dopp.
 
 
Sedan körde vi in till Monterey som var dagens stop, mysig liten stad. Checkade in kl 19 och fick en svit! Riktigt fint boende med sovdel, soffdel, matplats, balkong, stor plattv, eldstad, dusch och badkar. Gick en sväng genom stan och åt åter igen middag på Denny's som blivit en favorit.
 
 
Sedan tillbaka till hotellet, tidig väckning imorgon då vi imorgon har 3 timmars körning in till San Francisco Och ska lämna bilen kl 12. Nu börjar denna resa verkligen närma sig sitt slut men oj vad grejer vi gjort och sett och än har vi ju en del saker kvar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: