Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Blev det flera steg?

Kategori: Sevärdheter

En av höjdpunkterna igår i Chicago var besöket uppe i Willis Tower som nog är mest känt under namnet Sears Tower men det skrev Andrea om igår.
 
Upp till 110 våningen och innebär drygt 400 meter och det på 60 sek.
 
För några år sedan så gjorde de besöket ännu mer spännande då de byggde fyra glaskupor rätt ut i luften.
 
Här ser ni min fot ut i en av kuporn. Frågan är om det blev några mera steg ut i luften?
 
 
Sears Tower byggdes för att inrymma alla Sears anställda inom Chicagoområdet, man gjorde studier på hur många anställda man hade, vilka arbetstider alla anställda hade etc och kom då fram till att man behövde ett hus på 4.000.000 sq.f. Sears var under denna tid världens största postorderföretag med 350.000 anställda. Hur skulle man lyckas med detta? Jo genom att bygga en skyskrapa! Som till slut blev 4.600.000 sq.f.
 
Arkitekterna kom på tornens design över en lunch och illustrerade detta med cigaretter. Dvs, att man skulle bygga nio torn som skulle sitta ihop men inte sluta på samma höjder. Idag finns 406 hissar i tornet. Flera kvarter fick rivas för att möjliggöra detta torn, som tog fyra år att bygga, som fram tIll och med 1998 var världens högsta byggnad!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: