Följ Andrea & Ulf genom USA

Här kommer Ni att få följa vår resa i USA, som ska ta oss från Chicago till San Francisco, längs Route 66 och Highway 1. Samt våra förberedelser inför denna resa. Välkomna!

Dag 9 Albuquerque - Santa Fe - Albuquerque

Kategori: Dagbok

 
Idag var det golf på schemat, upp halv 7. Ner till frukosten, Ulf vågade inte testa något nytt utan valde samma som igår. Men Andrea vågade och beställde Texastoast med stekt ägg och bacon. Och det var de välstektaste bacon hon någonsin ätit.
 
Sedan iväg mot Paa-Ko, vädret var fint dock inte alls liks varmt som igår. Vi påbörjade åkningen upp mot banan 3 mil bort, när vi bara hade några kilometer kvar så började det hagla! Kom fram till banan, inte ultimat golfväder! 4 grader, hård vind och blandning snö/hagel/regn. Tänkte ända att vi gör ett försök men stötte på caddie mastern William när vi kollade in banan. Han berättade då att det var väldigt blåsigt och att några spelare som gått ut tidigare på morgonen kommit tillbaka efter bara några hål. Så det var bara att inse för Ulf att det inte skulle bli någon golf. 
 
 
 
 
 
William visade dock upp drivingrange och några hål för Ulf i en av klubbens 100!! golfbilar. Han kunde inte förstå folk som gick runt 18-hål. Vi tog sedan en fika i klubbrestaurangen där förutom vi några boende från Paa-Ko Community ett exklusivt bostadsområde angränsande till golfbanan intog sinfrukost. William berättade för oss att de som bodde där inte behövde jobba utan hade det redan rätt bra ställt.
 
Byte om från golfoutfiten och i turistkläderna, och sedan tog vi väg 14 motsatt hål från i söndags upp till Santa Fe, huvudstaden i New Mecixo. En stad som är väldigt spansk inspirerad, idag lever staden mest på turister och konst. 
 
 
  
 
Vi gick en vända runt Plazan, de gamla kvarteren och kyrkan. Väldigt fin stad men lite hippiekänsla på invånarna. På grund av det blåsiga och kalla vädret va det lite kylslagit. Blev sedan en sen lunch och sedan en sväng förbi köpcentrumet strax utanför staden. Där vi hittade lite fina grejor till de två små där hemma som vi tror saknade sin farfar och faster i helgen när de var i Sälen. 
 
 
Sedan körde vi tillbaka till Albuquerque och mötes igen av regn när vi kom ner mot staden. Vi tog en lugn seneftermiddag på hotellet och laddar inför att åka vidare imorgon. Avslutade dagen med ännu en middag på hotellets restaurang.
 
Vi kommer imorgon påbörja nästa etapp mot Las Vegas med stop på indianreservat, naturreservat, Hoover dam och Grand Canyon.
 

Kommentarer

 • Owe Asplund säger:

  Hej
  Otur - men vädret är bara att acceptera - det blir väl fler chanser förmodar jag....
  Jag antar att ni tar södra sidan av Grand Canyon eftersom Hoover dam står på programmet. /Owe

  2013-04-10 | 09:37:43
 • UTE säger:

  Hej Owe!
  Oj vilken fullmatad dag. Först nu på hotellet och kl är här 20.20 och då är den hos er 05.20 så det gäller nu att lägga in bilder och skriva på bloggen innan ni vaknar. Vi är i Holbrock och det stämmer vad gäller Gran Canion. Skall försöka åka helikopter i morgon.
  Nej nu måste vi jobba!
  Ulf

  2013-04-11 | 05:19:38
  Bloggadress: http://ute.blogg.se

Kommentera inlägget här: